Mascus je vzpostavil strateško partnerstvo z IronPlanet

Mascus, vodilni svetovni portal za trgovanje z rabljeno težko mehanizacijo je vstopil v partnersko zvezo s podjetjem IronPlanet, ki upravlja z vodilno spletno stranjo za dražbo težke mehanizacije in transportnih vozil. Obenem je IronPlanet kupil manjšinski del podjetja Mascus International. Trgovci, ki oglašujejo na Mascusu bodo tako po novem, zelo enostavno, v le nekaj korakih oddali svojo opremo na IronPlanet.

Tim Scholte, izvršni direktor Mascusa je izjavil, da je naloga Mascusa kot vodilne spletne tržnice za trgovanje z rabljeno mehanizacijo, povezovanje kupcev s trgovci in obratno. Pravi, da pri Mascusu razumemo, da naše stranke želijo kar najhitreje najti kupce. Že sedaj uporabljajo več prodajnih kanalov za trženje svojega inventarja in sodelujejo tako s spletnimi tržnicami kot tudi z dražbami. Nadaljeval je, da Mascus želi strankam še dodatno olajšati delo in ponuditi preprost in učinkovit način za uporabo dražbe na IronPlanetu kar preko Mascusa.

Mascus pozna svet spletnih dražb že od 2011 in pomaga preko 150-im dražbenim hišam promovirati svoje dogodke in izdelke preko namenske podstrani na Mascusu. Popularnost in zanimanje dražbene sekcije na Mascusu neprestano raste tako s strani kupcev kot tudi trgovcev. Trenutno ima ta sekcija preko 90.000 obiskov na mesec. Pri Mascusu smo prepoznali povečujoče zanimanje za tak tip prodaje in se odločili strankam ponuditi preprost način za postaviti svoje stroje na IronPlanet. Trenutna dražbena stran na Mascusu pa bo še naprej delovala neodvisno in nemoteno.

Greg Owens, CEO IronPlanet-a je dejal, da je zelo vesel, da lahko sodeluje z Mascusom in nadaljuje revolucijo mednarodnega povezovanja trgovcev s kupci težke mehanizacije. Integracija Mascusa z IronPlanetom bo ponujala neprimerljive storitve prodaje za njihove stranke. Dodal je še, da se veselijo deliti svojih 13 let izkušenj in inovativnih tehnologij ter tako podpirati potrebe Mascus uporabnikov.

IronPlanet je pionir na področju spletnih dražb težke mehanizacije, z delovanjem so začeli že pred več kot desetimi leti. V tem času so na spletu prodali za več kot 3 milijarde dolarjev rabljene opreme ter pridobili bazo milijon registriranih uporabnikov iz skoraj vseh držav sveta. IronPlanet opremo prodaja preko spleta, z garantiranimi inšpekcijskimi poročili in s tem privlači kupce iz vsega sveta, kar se odraža v najboljših cenah na tržišču.
Za več informacij o Mascusu, obiščite spletno stran www.mascus.si. Za več informacij o IronPlanetu, pa obiščite spletno stran www.ironplanet.com.

Kontakti

Tim Scholte, CEO, +31 65 182 3389,
Rickard Krøtø, COO, +46 70 660 2780,
Klemen Bizjak, Regional Sales Manager Mascus Adria, +386 31 398 492,

O Mascusu

Mascus je vodilni globalni medij za trženje gradbene, kmetijske, komunalne, gozdarske mehanizacije, industrijske opreme in tovornih vozil. Ustanovljen je bil leta 2000 kot spletni portal za trženje delovnih strojev. Z leti izkušenj smo postali medij, ki razume trg delovne mehanizacije in tovornih vozil. Zaradi našega lokalno-globalnega pristopa lahko ponudimo našim uporabnikom vrsto učinkovitih tržnih orodij in nove poslovne priložnosti. Mascus je prepoznavna blagovna znamka med kupci, prodajalci, trgovci, zastopniki, uvozniki in lastniki delovnih strojev iz Evrope in vsega sveta. Lastnik Mascusa je Vortex Capital Partners. Za več informacij, obiščite www.mascus.si.

O IronPlanetu

IronPlanet je vodilna spletna tržnica za rabljeno težko mehanizacijo. Njihovi trgovci zahvaljujoč nizkim cenam transakcij dosegajo bolj dobičkonosno prodajo, zaradi globalne zaloge kupcev pa višje dosežene prodajne cene. Njihova garantirana inšpekcijska poročila in ekskluzivni IronClad Assurance omogočajo kupcem, da se odzivajo na ponudbe z najvišjo stopnjo zaupanja. Lastniki podjetja IronPlanet so podjetja Accel Partners, Kleiner Perkins Caufield And Byers, Caterpillar, Komatsu in Volvo. Za več informacij obiščite spletni naslov www.ironplanet.com.

Navodila za urednike:
Materiali za medije in slike:
English www.mascus.si/press