Pravilnik o varovanju zasebnosti

Na Mascusu smo predani varovanju zasebnosti in podatkov o naših uporabnikih.

V nadeljevanju navajamo, kaj se zgodi s podatki, ki nam jih posredujete vi (na primer po e-pošti), oziroma, ki jih zberemo mi, medtem ko vi brskate po Mascusu. Vse spremembe in dopolnila pravilnika o varovanju zasebnosti bomo objavili na tej podstrani.

Zbiramo informacije;

Pri uporabi našega portala bomov v nekaterih primerih zbirali in shranili naslednje podatke o vaši dejavnosti na spletu:

 • Informacije povezane z vašim obiskom Mascusa, vključno s podatki o uporabljenih spletnih orodij. To so:
  • informacije prometa
  • podatki o lokaciji,
  • podatki o prijavi
  • drugi podatki o vaši spletni dejavnosti .
 • Informacije iz izpoljnenih prijavnih obrazcev.
 • Elektronsko pošto in druga sporočila, ki ste jih izmenjali z nami.

Zbiranje informacij z datotečnimi piškoti

Občasno zbiramo informacije o vašem računalniku, medtem ko vi brskate po naši spletni strani. Na ta način pridobimo koristne informacije, nujne za izboljšanje naših storitev ter statistične podatke o uporabi naše spletne strani, ki jih zahtevajo naši oglaševalci.

Tako zbrane informacije so statistične narave, torej se z njimi ne da identificirati uporabnike osebno. V nobenem primeru ne pridobivamo vaših osebnih podatkov z vašega računalnika.
Informacije zbiramo s pomočjo datotečnih piškotov (cookies). Ob obisku portala, se ti samodejno prenesjo na vaš računalnik in se shranijo na vašem trdem disku.
Vsi računalniki nudijo možnost blokiranja datotečnih piškotov. To lahko uredite v nastavitvah izbranega spletnega brskalnika. Pri tem upoštevajte, da mogoče ne boste mogli uporabljati nekaterih Mascus orodij, ker ta zahtevajo uporabo datotečne piškote za svoje delovanje.

Oglaševalci na Mascusu prav tako uporabljajo datotečne piškote. Nad delovanjem teh nimamo nadzora. Takšni piškoti (če so uporabljeni), se prenesejo na vaš računalnik, ko kliknete na pasico ali drugo obliko oglaševanja na portalu.

Uporaba informacij uporabnikov

Glavni razlog za zbiranje podatkov o naših uporabnikih, so sistemske zahteve spletnih orodij. Nekatere naše storitve potrebujejo te podatke za svoje delovanje. Poleg tega te informacije zbiramo za to da:

 • vam posredujemo informacije o naših izdelkih, po katerih ste nas vprašali.
 • vam posredujemo informacije o drugih, sorodnih izdelkih za katere menimo, da bi vas lahko zanimali in prejemanje katerih ste odobrili.
 • lahko izpolnimo pogodbene obveznosti do vas.
 • vas obveščamo o novostih in izboljšavah Mascusa.


Če ste že naša stranka, vas mogoče kontaktiramo z informacijami in ponudbo o naših dodatnih storitvah.


Če ste nova stranka vas bomo kontaktirali in dovolili drugim, da vas kontaktirajo le v okviru odobritve, ki ste jo oddali ob prijavi.


Če ne želite, da mi ali pa drugi subjekti uporabljamo vaše kontaktne podatke, lahko vaš pristanek umaknete pri prijavi na portal.


Dodatno pojasnilo; poslovnim partnerjem ne razkrivamo osebnih podtakov naših uporabnikov, ampak jim občasno posredujemo le njihove statistične podatke.

Shranjevanje vaših osebnih podatkov

Nekateri zbrani podatki uporabnikov bodo obdelani in urejeni v državah, ki niso članice EU. Obdelovalo jih bo osebje, ki je zaposleno pri nas ali pa je zaposleno pri naših pogodbenih partnerjih. Z oddajo vaših osebnih podatkov pristajate na takšen način obdelave, urajanja in shranjevanja podtakov. Z naše strani bomo storili vse potrebno, da zavarujemo vaše podatke pred zlorabami. Pri tem bomo upoštevali naš pravilnik o varovanju zasebnosti.

Vsi posredovani podatki so shranjeni na naših serverjih in kodriani zaradi varnosti.

Ne moremo zagotavljati varnosti pri prenosu podatakov prek spleta. Zato to počnete vedno na vašo lastno odgovornost. Odgovarjate tudi za ustrezno hranjenje in uporabo gesel, s katerimi dostopate do naših storitev.

Posredovanje vaših podatkov

Po potrebi bomo vaše podatke posredovali članom naše organiazcije. To je našim zastopnikom, licenčnim partnerjem in filialam.
Drugim osebam (zunaj organizacije) bomo vaše osebne podatke posredovali le v teh primerih:

V primerih ko se to od nas zahteva po zakonu.
Pri preprečavnaju spletnih prevar in zmanjševanju kreditne rizičnosti.

Povezave do naših partnerjev

Na naših straneh boste našli povezave do drugih subjektov, naših partnerjev. Njihove spletne strani imajo lastna pravila varovanja zasebnosti uporabnikov, s katerimi se morate seznaniti. Ne odgovarjmo za posledice, ki izhajajo iz njihovih pravil varovanja zasebnosti.

Dostop do informacij

“Data Protection Act 1998” daje uporabnikom pravico dostopa do vseh informacij, ki jih shranjujemo o njih. Zaradi stroškov, ki nastanejo pri pripravi teh informacij, vam lahko uveljavljanje te pravico zračunamo. Če želite pridobit informacije, ki smo jih zbrali o vas, nam pišite na spodaj navedene naslove.

Stopite v stik z nami

Brez obotavljanja nam posredujte vaša vprašanja, komentarje ali zahteve glede varovanja zasebnosti na našem portalu.