15. 06. 2011

Mascus praznuje svojo 10. obletnico

Mascus, vodilna spletna svetovna borza gradbene opreme, transortnih vozil, industrijske opreme, kmetijstva in gozdarske opreme, je letos stara deset let. Ustanovljen leta 2001 na Finskem, Mascus sedaj posluje v 39 državah, v 38 jezikih in s 46 domenami. Z več kot 2 milijona različnih uporabnikov vsak mesec (in še raste) in več kot 170,000 spletnih oglasov, je Mascus globalni fenomen, ki stalno raste tudi v času recesije in nadaljuje širjenje svojega mednarodnega obsega.

“Mascusov koncept se je izkazal za izredno močnega. Očitno je, da smo spoznali potrebo trgovcev in uporabnikov, da lahko dostopajo do resnično globalnega trga,” pravi generalni direktor Mascusa Frederik Larsson. “Menim, da je naš uspeh v zadnjem desetletju bil odvisen od treh glavnih sestavin: naše zavezanosti k internacionalizaciji, naših stalnih naložb pri zagotavljanju boljše uporabniške izkušnje in razvoju našega portfelja izdelkov za zagotavljanje ciljno usmerjene storitve za naše stranke.”

Naraščanje lokalnih trgov ter hkrati odpiranje poti do globalne trgovine

Mascus je odprl svoje prve pisarne v tujini v Veliki Britaniji, na Poljskem in Švedskem leta 2004 ter podpisal svojo prvo licenčno pogodbo na Norvešekm istega leta. Mascus je danes prisoten v 39 državah vključno z ZDA, Australijo, Južno Afriko in državami po vsej Evropi s ključnimi licenciranji že v veljavi za Turčijo in Kitajsko ter nadaljno širitvijo v Brazilijo, Rusijo, Indijo, Mehiko in Bližnji vzhod načrtovano v letu 2011.

“Vzpostavitev licenčnih poogdb s strateškimi partnerji je bil ključni del našega razvoja.” pravi direktor internacionalizacije Tomasz Odrobinski. “Naš multilokalni concept pomeni, da trgovci izkoristijo prednosti lokalnega strokovnega poznavanja trga in povečajo izpostavljenost lokalnega trga z dostopom do velikega mednarodnega trga, brez jezikovnih ovir."

Izboljšanje tehnologije, razvijanje storitev

Druga stran Mascusovega uspeha je njegov nenehni razvoj tehnologije in storitev. Od svojih začetkov je Mascus spremenil svojo platformo dvakrat, vključujoč veliko ponovno uvedbo oktobra 2010, ki je dodala inovativno možnost iskanja.

Mascus je prav tako inovativen z ustvarjanjem bogatega produktnega portfolija, vključujoč Mascus Locator, poslovni imenik težke industrije, ki pokriva vse od vzdrževanja in rezervnih delov do financiranja in prava. Uveden leta 2008, Locator ima zdaj več kot 25,000 navedb. Mascus omogoča tudi spletne storitve vključno z integracijo s spletno stranjo trgovca, tehnično podporo, spletnimi stranmi in orodji za upravljanje z zalogo.

V zadnjih šestih mesecih smo bili uvrščeni med prvih 5 v vseh sektorjih v primerjavi z ostalimi spletnimi portali,” pravi direktor prodaje Rickard Petersson. “Podvojili smo število obiskovalcev v samo enem letu, kljub gospodarskim razmeram ter načrtujemo vlagati v nove storitve in boljše uporabniške izkušnje za naše stranke.”

Kontakti:
Fredrik Larsson, generalni direktor, +358 50 314 2511,

Rickard Petersson, prodajni direktor, + 46 70 660 2780,

Tomasz Odrobinski, direktor internacionalizacije, + 358 40 750 4922,

O Mascusu:

Mascus - je elektronska tržnica rabljene kemtijske mehanizacije, gozdarstva,injdustrijske opreme in komunalne tehnike, gradbeništva in transportnih vozil. Izbor izdelkov vključuje traktorje naprodaj, prikolice naprodaj, rabljene tovornjake naprodaj , bagre, box prikolice, vililčarje, mini bagre in nakladače. Mascus omogoča hitrejše in učinkovitejše trgovanje z rabljeno mehanizacijo in opremo z zbiranje informacij o ponudbi in povpraševanju na enem mestu. Vsi trgovci , proizvajalci in končni uporabniki so dobrodošli, da ponudijo svoje stroje in opremo naprodaj na naši tržnici.
Mascus je trgovsko podjetje družbe Alma Media.

Opombe za urednike:
Press materiali in slike:

English: www.mascus.com/press

Splošno Press povpraševanje:

15. 06. 2011

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008