CLAAS - Rabljeni stroji in vozila, podrobne informacije o tej znamki

Za svoje uporabnike je Mascus oblikoval posebno stran z informacijami o proizvajalcih delovne mehanizacije. Na teh straneh boste našli vse informacije o proizvajalcu CLAAS, kot tudi informacije o strojih in vozilih znamke CLAAS.
Nižje lahko izberete priljubljene modele znamke CLAAS, ki so naprodaj na Mascusu.
Lahko si pogledate oglase strojev znamke CLAAS iz Slovenije ali pa iz drugih držav na Mascusu. Izbirate lahko med najnovejšimi oglasi znamke CLAAS ali pa poiščete zastopnike proizvajalca CLAAS.

Zgodovina: znamka Claas

Podjetje Claas ima začetke leta 1913, ko je Avgust Claas ustanovil podjetje v Clarholzu v Nemčiji. Leta 1919 je bil posel prenešen v Harsewinkel, kjer se je podjetje osredotočalo na proizvodnjo kos za žetev. Dve leti kasneje so pridobili prvi patent, vozljač za učinkovito vezavo slame. V letu 1931 so prestavili prvo »balirko«, leta 1936 pa so na trg postavili prvi kombajn, prilagojen posebej za evropske žetvene pogoje. Deset let razvoja pozneje so predstavili CLAAS SUPER, kombajn ki so ga izdelali v več kot 60.000 primerkih in je bil naprodaj vse do 1978.

Danes podjetje Claas proizvaja tudi traktorje in teleskopske viličarje, seveda pa so ohranili proizvodnjo kombajnov in balirk, s katerimi so zasloveli. V letu 2013 so proizvedli svoj 450.000-i kombajn.

So na Mascusu na voljo tehnicne specifikacije strojev znamke Claas?

So, pa tudi dokumentacija in tehnicni podatki številnih drugih znamk podjetij, ki se ukvarjajo z mehanizacijo. Na Mascus Specs boste našli podrobne uradne specifikacije strojev znamk Claas, New Holland, Case, Deutz-fahr, Lamborghini, Zetor, itd.

Ali lahko na Mascusu prodam svojo mehanizacijo znamke Claas?

Lahko. Mascus je najvecji profesionalni svetovni oglasnik za trgovanje z rabljeno mehanizacijo. Ce ste fizicna oseba lahko oddate oglas za en stroj na Mascus brezplacno, le registirati se morate. Podjetja za oglase placujejo, vendar imajo za to posebne privilegije, kot so orodja za analizo poslovanja na Mascusu, izdelava katalogov, uvoz in izvoz podatkov, pridobitev Mascus Mobile spletne strani, Mascus Plus integracija, pridobitev banerjev, ter številne druge zanimive rešitve.

Kaj vse se lahko pravzaprav dobi na Mascusu?

Prakticno karkoli iz podrocja rabljene mehanizacije. Splošna podrocja, ki jih Mascus pokriva so gradbena mehanizacija, kmetijska mehanizacija, gozdarska mehanizacija, transportna mehanizacija, komunalna oprema ter industrijska oprema. Ce pa gremo brskati podrobneje, pa lahko recimo oglase kot je rabljen traktor, traktorske gume, kombajni, prikljucki za oranje, sejanje, gnojenje; stroji za krmo, seno, živino; rovokopac, bager, vilicar, in še pa še.