Fendt - Rabljeni stroji in vozila, podrobne informacije o tej znamki

Za svoje uporabnike je Mascus oblikoval posebno stran z informacijami o proizvajalcih delovne mehanizacije. Na teh straneh boste našli vse informacije o proizvajalcu Fendt, kot tudi informacije o strojih in vozilih znamke Fendt.
Nižje lahko izberete priljubljene modele znamke Fendt, ki so naprodaj na Mascusu.
Lahko si pogledate oglase strojev znamke Fendt iz Slovenije ali pa iz drugih držav na Mascusu. Izbirate lahko med najnovejšimi oglasi znamke Fendt ali pa poiščete zastopnike proizvajalca Fendt.

Zgodovina znamke Fendt

Zgodovina znamke Fent sega v 20. leta prejšnjega stoletja, ko je Johann Georg Fendt začel izdelovati male traktorje z dizelskim motorjem. Eden prvih Fendt traktorjev je bil slavni Dieselross (Dizelski Konj), ki je dobil ime od enega izmed kupcev, J.G. Fendt pa ga je posvojil. Ta traktor je bil prvi mali evropski traktor z 6 KM, ki je obenem imel vgrajeno kosilnico ter nameščen plug.

Leta 1937 je Fendt izdal Dieselross F 18, traktor z 16 konjskimi močmi in odvzemom moči, ki ni bil odvisen od premikanja traktorja. Do 1949 so mesečno proizvedli 20 traktorjev F 18 z 18 KM.

V 50. letih so prejeli nagrado nemškega kmetijskega društva in predstavili 40-konjski traktor Favorit 1, ki je postavil nove trende v izgledu in tehnologiji ter večhitrostni menjalnik.

V 70. letih so predstavili nove namenske traktorje za vinogradništvo, sadjarstvo ter pridelovanje hmelja, ter postavili nove standarde za traktorje visokih moči s serijo Favorit LS, ki je imela 6-cilindrske motorje z 85 do 150 konjskih moči. Izdelali so tudi model 626 LS z za takrat nepredstavljivimi 252 KM.

Svoj uspeh je Fendt nadaljeval v 80. letih, ko so zopet postavili nov trend, in sicer z njihovimi traktorji serije 300 Farmer, ki so bili sposobni vožnje s hitrostjo 40 km/h ter so posedovali 4-kolesno zaviranje. Predstavili so tudi traktor z vsestransko vidljivostjo, model 380 GTA.

V 90. letih je Fendt predstavil prvi traktor serije 800, ki je bil prvi traktor visoke moči z tehnologijo turboshift, hidropnevmatskim vzmetenjem za kabino in sprednjo os, ter potovalno hitrostjo do 50 km/h. Leta 1995 so na sejmu Agrotechnica predstavili prvi traktor visoke moči z Vario menjalnikom. Dve leti kasneje, je ameriška korporacija AGCO prevzel podjetje Xaver Fendt GmbH & Co. Leto pozneje je Fendt predstavil serijo Vario 700 ter prvi Fendt kombajn.

Novo tisočletje so začeli z razširitvijo njihove opreme za žetev – C serija kombajnov, balirke za okrogle bale ter balirke za kvadratne bale so bili predstavljeni v letu 2002. Leta 2005 so predstavili model 936 Vario z 360KM in najvišjo hitrostjo 60 km/h, let pozneje pa so dodali še 5 novih Vario serij, s skupno 21 novimi modeli traktorjev.

Leta 2008 so dodali v svoj proizvodni program 11 novih kombajnov, naslednje leto pa še nov hibridni kombajn.

V letu 2012 po so lansirali novo Vario 300 serijo traktorjkev z SCR tehnologijo, ter odprli najmodernejšo mrežo tovarn za traktorje na svetu.

Lahko kupim Fendt traktor na Mascusu?

Absolutno lahko. Na našem spletnem portalu je na razpolago več kot 1000 rabljenih traktorjev Fendt iz vsega sveta. Prepričani smo, da se bo našel tudi kakšen za vas. Če pa iščete nov traktor, lahko uporabite Mascus Locator poslovni imenik, s pomočjo katerega lahko enostavno najdete vse trgovce z kmetijsko mehanizacijo Fendt v danem geografskem področju.

Prodam svoj Fendt traktor. Kako se tega lotim preko Mascusa?

Če ste fizična oseba, se le registrirajte na Mascus portalu, kar traja le par minut, nato pa lahko brezplačno oddate do 2 oglasa. Če bi želeli oddati več oglasov, ali ste trgovec z rabljeno mehanizacijo, pokličite Mascus Slovenija prodajni oddelek, ter se dogovorite za pogodbo o oglaševanju. Naša ekipa vam bo pomagala izbrati najboljši paket za vaše potrebe.

Kaj pa če bi želel prodati kaj drugega, recimo balirko?

Mascus je profesionalni spletni portal za prodajo rabljene mehanizacije s področja kmetijstva, gozdarstva, gradbeništva, industrije, komunale ter transporta. Če vaš stroj spada v katerokoli od teh kategorij, ga lahko skoraj zagotovo prodate preko našega portala. Brez skrbi pa lahko na Mascus postavite stroje kot so kombajni, stroji za krmo, različne priključke za traktor (kosilnice, mulčerji, obračalni plugi, brane, sejalniki, itd…) stroji za zavijanje, cisterne, trosilniki gnoja, kiper prikolice, rabljene gume in platišča, rezervne dele za traktor in drugo.