Massey Ferguson - Rabljeni stroji in vozila, podrobne informacije o tej znamki

Za svoje uporabnike je Mascus oblikoval posebno stran z informacijami o proizvajalcih delovne mehanizacije. Na teh straneh boste našli vse informacije o proizvajalcu Massey Ferguson, kot tudi informacije o strojih in vozilih znamke Massey Ferguson.
Nižje lahko izberete priljubljene modele znamke Massey Ferguson, ki so naprodaj na Mascusu.
Lahko si pogledate oglase strojev znamke Massey Ferguson iz Slovenije ali pa iz drugih držav na Mascusu. Izbirate lahko med najnovejšimi oglasi znamke Massey Ferguson ali pa poiščete zastopnike proizvajalca Massey Ferguson.

Zgodovina podjetja Massey Ferguson

Začetki podjetja Massey Ferguson segajo v leto 1847, ko je v mestu Newcastle v kanadski provinci Ontario Daniel Massey ustanovil podjetje imenovano Newcastle Foundry and Machine Factory (sl. Livarna in Tovarna Strojev Newcastle). Podjetje je takrat izdelovalo ene izmed prvih mehanskih mlatilcev žita na svetu. Hart Massey, sin ustanovitelja, je podjetje razširil in preimenoval v Massey Manufactoring Co., ter ga leta 1879 premaknil v Toronto, kjer je kmalu postalo eno izmed vodilnih delodajalcev. Ogromna zbirka tovarn na zemljišču velikosti 4,4 hektara je kmalu postalo ena izmed največjih znamenitosti mesta. Sledila je mednrodna prodaja. S pomočjo agresivne oglaševalske kampanje je znamka postala ena izmed najprepoznavnejših v Kanadi. Pomanjkanje delovne sile v državi je še dodatno povečalo privlačnost njihovih strojev.

Leta 1891 se je podjetje združilo s podjetjem A.Harris, Son & Co. Ltd., in tako postalo Massey-Harris Company Limited. Novo podjetje je bilo največji proizvajalec s kmetijsko opremo v Britanskem Imperiju. Podjetje je se je ukvarjalo predvsem z mlatilci žita ter žetveni stroji.

Prve traktorje so začeli izdelovati leta 1930, začenši z modelom GP 11/22, ki je premogel 25 konjskih moči. Zelo priljubljeni so bili tudi modeli Pacemaker, 101, Pony ter 744. Leta 1926 so razvili in patentirali še danes izjemno pogosto uporabljan tritočkovni priklop.

Leta 1938 so revolucionalizirali žetev žita s predstavitvijo prvega samopogonskega kombajna na svetu imenovanega No.20, ki pa je bil na žalost pretežak in predrag za masovno proizvodnjoč. Kljub temu pa je služil kot vodilo za izdelavo lažjega modela No.21, ki je bil prvič naprodaj leta 1941. Zadnja generacija traktorjev Massey-Harris je bila predstavljena takoj po 2. svetovni vojni, imenovana M-H x. Med popularne različice štejemo modele M-H 22, 33, 44, 555…

Leta 1953 se je podjetje združilo z Ferguson Company in pet let pozneje še enkrat preimenovalo, in sicer v še danes prepoznaven Massey Ferguson.

Leta 1960 je Massey Ferguson prevzel italijansko podjetje Landini, ki je zanje izdelalo številne traktorje, predvsem vinogradniške traktorje in gosenične traktorje.

1969-ga so predstavili prva traktorja na 4-kolesni pogon, modela MF1500 in MF1800, ki ju je poganjal dizelski motor Caterpillar V8. 9 let pozneje so nato predstavili prvi kompaktni traktor, MF205. Istega leta so razvili tudi elektronski tritočkovni priklop.

Massey Ferguson je leta 1994 kupila korporacija AGCO, ki še danes uporablja blagovno znamko Massey Ferguson za določene traktorje.

Zanimajo me specifikacije za moj traktor Massey Ferguson.

Če ste pozorno pregledali spletni oglasnik Mascus, ste verjetno opazili povezavo do Mascus Specs. Na strani Specs so vam na razpolago uradne specifikacije za traktorje različnih znamk. Skoraj vse popularne znamke traktorjev imajo v Mascus Specs podane specifikacije. Med informacijami, ki so na voljo, lahko najdete podatke o letih izdelave, moči motorja, hitrosti, velikosti koles, menjalniku, in številne druge.