RB iconIP iconMPE iconRBAS iconRouse icon
Splošni Pogoji

Splošni Pogoji

Dobrodošli pri uporabi Internetne Storitve, ki jo ponuja Mascus prek spletnega mesta www.mascus.si (spodaj imenovane »Internetna Storitev«). Z uporabo in/ali registracijo v Internetno Storitev se strinjate, da boste upoštevali spodaj navedene pogoje. Prosimo vas, da natančno pregledate pogoje. Splošni pogoji drugih strank  se od Mascus-a so izrecno izključujejo.

1.     Splošne informacije o Internetnih Storitvah

Internetna Služba je Internetno tržišče za uporabnike, da bi našli, kupili in naročili težka vozila ter stroje. Internetna Storitev predstavlja posodobljen izbor rabljenih vozil in strojev od vodilnih proizvajalcev in trgovcev na drobno. Možno je tudi, da zasebni prodajalci postavljajo oglase. Internetna Storitev združuje kupce in prodajalce.
Namen Internetne Storitve je objavljanje oglasov rabljenih vozil in strojev na Internetu. Prodajno pogodbo o rabljenem vozilu ali rabljenem stroju, ki je ponujen v prodajo na Internetni Storitvi ("Predmet"), je vedno pripravljena in sklenjena med prodajalcem in kupcem neposredno. Mascus ni na noben način vpleten v transakcijo ali nakupno pogodbo. Vse podrobnosti predmeta so na voljo pri prodajalcu. Mascus ni odgovoren za informacije, predstavljene v oglasu v Internetni Storitvi.
Namen oglasov, objavljenih v internetni storitvi je samo obveščanje. Čeprav Mascus želi, da prodajalci, ki uporabljajo Internetno Storitev, delujejo skrbno in v dobri veri, ne more jamčiti, da so podatki, ki jih ponujajo prodajalci, brez napak. Pred nakupom Predmeta, ki se oglašuje za prodajo na Internetni Storitvi, je kupec dolžan preveriti pri prodajalcu vse podrobnosti, ki lahko vplivajo na odločitev o nakupu. Pri nakupu rabljenega predmeta prek Internetne Storitve mora biti kupec tako pazljiv, kot če bi kupil podoben predmet prek oglasa v časopisu ali kako drugače.
Če se odločite, da boste dobili rabljeno vozilo ali stroj, uporabili storitve financiranja ali prevoza ali katerega koli drugega izdelka na podlagi objavljenih podatkov Internetni Storitvi, je vaš pogodbeni partner prodajalec izdelka in ne Mascus.

2. Registrirati se kot uporabnik Internetne Storitve

Če se želite registrirati kot Mascus uporabnik na Internetni Storitvi, vnesite zahtevane uporabniške podatke in potrdite, da se strinjate, da boste izpolnjevali pogoje, ki so vam bili poslani pred registracijo kot uporabnik (preko hiperpovezave). Mascus vam ponuja podatke, ki ste jih navedli, kar pomeni, da vam tega ne bo treba več znova uporabljati, ko boste naslednjič uporabljali Internetno Storitev. Vsakdo, ki se registrira kot uporabnik storitve, mora biti star najmanj 18 let.
Če sprejmete pogoje Internetne Storitve, potrjujete, da so podatki, ki ste jih navedli, pravilni in se strinjate, da boste takoj po e-pošti obvestili Mascus, če se ti spremenijo. Mascus si pridržuje pravico, da zavrne registracijo brez kakršnega koli razloga. Mascus lahko prekine vaše uporabniške pravice, če so posredovane informacije nezadostne ali napačne ali če ste zanemarili obveščanje o spremembah. Mascus vam lahko zavrne tudi pravico do uporabe Internetne Storitve in prekliče vaš račun, če ne ravnate v skladu s pogoji in pogoji. Na voljo je tudi pravno varstvo, ki ga določa zakon.
Če želite uporabljati Internetno Storitev, potrebujete uporabniško ime in geslo, katera morata biti varna pred dostopom za nepooblaščene osebe. Kot uporabnik internetne storitve morate takoj obvestiti kupce po elektronski pošti, če je tretja stranka pridobila dostop do vašega uporabniškega imena ali gesla. Dokler sporočilo ni prejeto, ste odgovorni za uporabo Internetne Storitve z uporabniškim imenom in geslom, čeprav bi bila lahko uporaba neupravičena do vas.

3. Varstvo podatkov in uporaba piškotkov

Mascus spoštuje zasebnost uporabnikov in si prizadeva za komercialno sprejemljiva sredstva za preprečevanje neustrezne uporabe osebnih podatkov, posredovanih Internetni Storitvi. Podatki, zbrani ali posredovani Mascus-u, so shranjeni na strežnikih po Evropi. Mascus lahko uporablja in prenese podatke o strankah (na primer imena in e-poštne naslove) ponudnikom storitev tretjih strank, da opravljajo funkcije v zvezi s Mascus storitvami. Če Mascus uporablja ponudnike storitev tretjih strank, ki pomagajo pri nudenju pomoči pri Mascus poslovanju, lahko ta uporablja pogodbena in tehnološka sredstva, ki od teh ponudnikov storitev zahtevajo le, da uporabijo informacije, ki jim jih priskrbijo za zagotavljanje Mascus izdelkov in storitev, ki jih ponujajo - ne za lastno uporabo. Podatki se lahko prenesejo tudi na  dobavitelje dodatne opreme, dopolnilnih izdelkov in storitev financiranja ali drugih dobaviteljev rabljenih strojev in storitev v skladu z zahtevo uporabnika za te storitve. Dodatne informacije najdete v naši Poitiki Zasebnosti, ki vsebuje informacije o uporabi piškotkov s strani Mascus-a. Z registracijo kot uporabnik Internetne Storitve se strinjate s to Politiko Zasebnosti, vključno z uporabo piškotkov.

4. Objava oglasa

Oglas, ki ga objavite ali pošljete na Mascus, se razlaga kot zahteva, da je oglas objavljen na Internetni Storitvi. Odgovornost prodajalca je določiti, v katero kategorijo mesta je treba objaviti vsak oglas; na prodajnih mestih na Mascus-u, na Mascusu Plus (prodajalci lastnih rabljenih strojev, ki kotirajo na svoji spletni strani) in/ali prodajalca lastne storitve intraneta/ekstraneta.

Uporabnik Internetne Storitve je odgovoren za zagotavljanje in dovoljenja za vsebino, ki jo je ustvarila Internetna Storitev. Vsebina, ki jo je ustvarila, ne bi smela kršiti pravic intelektualne lastnine ali drugih pravic katere koli druge osebe ali subjekta in ne sme vsebovati izjav ali gradiva, katerih objava lahko povzroči odgovornost za škodo ali odgovornost za Mascus. Uporabnik Internetne Storitve v celoti kompenzira vsako škodo na vse strani, če vsebina ni ustrezna tej določbi.

Če oglas zaradi katerega koli razloga ni primeren za objavo, bo Mascus preko elektronske pošte kontaktiral prodajalca. Mascus si pridržuje pravico, da takoj odstrani vsebino brez nadaljnjega obvestila prodajalcu in preneha uporabljati pravice prodajalca ali kupca, ki po Mascus oceni uporablja Internetno Storitev nepravilno ali na način, ki je v nasprotju z dobrimi načini. Predpogoji za objavo vsakega oglasa se ocenijo ločeno.

Oglas se lahko nanaša samo na en Predmet (rabljeno vozilo ali rabljeni stroj).
Odgovornost prodajalca je zagotoviti, da oglas vsebuje pravilne podatke o izdelku, kar zagotavlja zadostne informacije o Predmetu, njegovem stanju in drugih dejavnikih, ki so pomembni glede na kupca v skladu z zakoni, vladnimi predpisi in dobrim trgovskimi manirami. Strinjate se, da boste upoštevali podatke o ceni in garanciji ter druge podatke, ki ste jih navedli v oglasu. To je torej vaša odgovornost; da obvestite Mascus, če Predmet iz oglasa prodan in da ga zato lahko odstranimo. zato lahko vaš oglas odstranite.
Mascus ima pravico urediti, razvrstiti in kopirati vse ali del gradiva, ki ste ga vnesli v Internetno Storitev in gradivo prosto uporabljati pri svojem poslovanju.
Mascus ne more preveriti, ali so podatki, ki jih posredujejo uporabniki, pravilni. Zato je informator v celoti odgovoren za morebitne stroške in škodo, ki nastanejo zaradi nepravilnih podatkov, ki so bili posredovani Mascus-u. Objavo oglasa je mogoče kadar koli prekiniti. Promocijska provizija se ne zaračuna, če je oglas preklican pred objavo.
Zaradi časovnih intervalov za indeksiranje podatkov in varnostnih ukrepov vsebina plačanih oglasov ni takoj vidna na Mascus Internetni Storitvi. Intervali indeksiranja se lahko razlikujejo glede na obremenitev strežnika. Oglasi kupcev, ki so na Mascusu, so običajno vidni na internetu v nekaj urah. Za zagotovitev varnosti naših strank in obiskovalcev se zasebni oglasi preverjajo zaradi goljufive, zavajajoče ali nezakonite vsebine. Ta pregled lahko traja do 72 ur, dokler se oglasi ne vidijo v Internetni Storitvi Mascus.
Če želite, da Mascus ne odobri objavljenega oglasa, mora biti oglas vrnjen. Nadomestilo za neobjavljen oglas je v vseh primerih omejeno na plačano oglaševalno provizijo. Stroškov oglaševanja ni potrebno vrniti, če oglas ni bil objavljen zaradi Mascus dejavnikov, ki so zunaj nadzora Mascus-a, ali iz razlogov, ki jih Mascus ni mogel razumno predvideti ali preprečiti.

5. Stroški in Zaračunavanje

Brezplačno se lahko registrirate kot uporabnik Internetne Storitve, preberete oglase, kontaktirate prodajalce in objavite poizvedbe.
Objava posameznih oglasov na Internetni Storitvi je obračunljiva storitev. Pristojbine, zaračunane za objavljene oglase, so določene v skladu s trenutnim cenikom. DDV bo dodan vsem cenam na Mascus ceniku.
Objava oglasa, ki je poslana na Internetno Storitev, je vedno pogojena s tem, da se za oglaševanje plača pristojbina. Oglasi se plačujejo z uporabo spletnega bančništva, giro, bančnega nakazila ali preko kreditne kartice. Na Mascus začetnih straneh podjetja so povezave do spletnega bančništva, ki se ga uporablja za plačevanje. Preden bo oglas objavljen, mora biti v celoti plačan. Pogodbeni odjemalci, ki redno na mesečni ravni tržijo svoja rabljena vozila in stroje, dobijo račune po ceniku ali naročilu kupca.

6. Informacije o oglaševanih vozilih in strojih

Mascus uporabnikom poudarja, da so podatki o objavljenih rabljenih vozilih in strojih na Internetni Storitvi dostopni pri prodajalcih. Podatki o ocenjenem Predmetu temeljijo na subjektivni oceni s strani prodajalca in so lastno dojemanje ohranjenosti stroja.
Podatki o rabljenega vozilih/strojih torej ne temeljijo na oceni neodvisnega in nevtralnega opazovalca. Mascus ni odgovoren za pravilnost takih informacij.

7. Pravice Intelektualne Lastnine

Uporabnik priznava, da vse pravice intelektualne lastnine v zvezi s spletnimi mesti, domenami, poddomeni, obliko, besedilom, vsebino, slikami, logotipom, blagovno znamko, programsko opremo in programskim gradivom ter drugim vsebinam v Internetni Storitvi, pripadajo Mascus-u, z izjemo vsebine oglasov, in v primeru, če se uporabnik izrecno odpoveduje vsem pravicam do take intelektualne lastnine. Razen če je Mascus izrecno dal pisno dovoljenje, uporabniki ne smejo distribuirati, objavljati, reproducirati, objavljati ali komercialno ali kako drugače izkoriščati zaščitenega materiala.

8. Kompenzacija za poškodbe in omejitve odgovornosti

Mascus ne jamči, da bo Internetna Storitev delovala brez napak ali da Internetna Storitev in njegovi strežniki ne bodo imeli računalniških virusov ali drugih škodljivih mehanizmov. Mascus ne more biti odgovoren za kakršno koli škodo zaradi napak, računalniških virusov ali drugih škodljivih mehanizmov. Če zaradi uporabe Internetne Storitve pride do potrebe po servisiranju ali zamenjavi opreme ali podatkov, Mascus ni odgovoren za te nastale stroške. Internetna Storitev je dostavljena "kot je", in Mascus ni odgovoren za kakršno koli škodo, ki bi jo povzročila uporaba Internetne Storitve okvara Internetne Storitve.

Če pride do napake povzročene s Mascus strani, v primeru storitev, ki temeljijo na plačilu, se lahko Mascus odloči, ali bo popravil napako ali uporabniku vrnil plačilo za oglas. Znesek nadomestila je največ enak znesku pristojbine za oglas, ki ga je uporabnik plačal za uporabo Mascus Internetne Storitve. Mascus ni odgovoren za škodo, ki jo je povzročil uporabnik ali tretja oseba, ali za škodo, ki je mogoče predvidevati.

Na Internetni Storitvi lahko najdete povezave do spletnih mest, ki jih objavijo zunanji ponudniki storitev, ki so neodvisni od Mascus-a. Čeprav vam Mascus ponuja povezave do teh storitev, Mascus vseeno želi omeniti, da te storitve ponujajo ustrezni ponudniki storitev in se te storitve uporabljajo pod pogoji, ki jih določijo ti dobavitelji. Mascus ni odgovoren za proizvode ali storitve drugih.
Skupna obveznost Mascus-a v skladu s tem sporazumom je v vsakem primeru omejena na 500,00 EUR, razen v primerih, ko je škoda nastala zaradi naklepnega dejanja ali iz hude malomarnosti.

9. Razpoložljivost

Mascus ima pravico, brez predhodnega obvestila, v celoti ali delno preoblikovati, odstraniti, dodati ali kako drugače spremeniti vsebino Internetne Storitve ali čas delovanja, tehnične podrobnosti ali drugo vsebino. Mascus ima pravico, da začasno prekine dostavo Internetne Storitve za vzdrževanje ali spremembo Internetne Storitve ter ne more biti odgovoren za tako opustitev, vzdrževanje ali spreminjanje.

10. Sprememba pogojev

Izbira in zasnova Internetne Storitve se nenehno razvija in zato si Mascus pridržuje pravico, da spremeni pogoje svojih storitev. Ob času ko se prijavite kot uporabnik, boste obveščeni o spremenjenih pogojih ali pa boste obveščeni po elektronski pošti. Spremembe bodo začele veljati po prijavi ali v roku 30 dni po objavi sprememb na Internetni Storitvi (tudi prek elektronske pošte). Če še vedno uporabljate Internetno Storitev po spremembah pogojev, s tem potrjujete, da so novi pogoji zavezujoči za vas, tudi če ste se registrirali pred spremembo pogojev.

11. Povratne informacije

Če menite, da je vsebina v Internetni Storitvi v katerem koli delu napačna, vas prosimo, da nas o tem obvestite s sporočilom z naslovom »povratne informacije«, ki ga najdete na naslovnici Spletne Storitve. Opišite napako v sporočilu.

12. Ničnost Pogojev

Če se kateri koli izraz iz teh splošnih pogojev šteje za neveljavnega, ničnega ali neizvršljivega v nobenem obsegu, ostanejo vsi ostali pogoji v polni veljavi in učinku.

13. Višja sila

Stranka ni odgovorna za kršenje pogodbenih obveznosti zaradi ovir, ki presegajo vpliv stranke (npr. stavka, blokada, motnje podatkovnega sporočila, požar, kraja, poškodbe vode, sabotaža, vandalizem ali kak drug tak nepričakovan dogodek); stranka te ovire ni mogla predvideti pri sklenitvi sporazuma in posledic, ki jih stranka ni mogla razumno preprečiti.

14. Veljavnost pogojev

Ti zavezujoči pogoji bodo začeli veljati, ko jih boste sprejeli z uporabo Internetne Storitve ali z registracijo kot uporabnik v Internetni Storitvi. Pogoji veljajo za nedoločen čas. Mascus lahko vedno zanika uporabniku pravico do uporabe Internetne Storitve v primerih, da uporabnik krši te pogoje, moti druge uporabnike ali uporablja storitev.

15. Predčasna prekinitev

Ne glede na to, če je drugače določeno, lahko katera koli stranka s pozivom odpove sporazum s takojšnjim učinkom, če:
a) Vsaka stranka bistveno krši svoje obveznosti po tem sporazumu in se to ne odpravi v 30 dneh po pisni zahtevi.
b) Vsaka stranka prekine plačila, ponudi obroke, gre v stečaj, postane predmet zaplembe ali kakšne druge podobne okoliščine, ki se lahko razumno obravnavajo kot dokaz o plačilni nesposobnosti ali likvidaciji.

16. Podizvajalci

Mascus ima pravico uporabljati podizvajalce pri zagotavljanju svojih storitev.

17. Reševanje sporov in veljavna zakonodaja

Za ta sporazum velja nizozemska zakonodaja, pri čemer se izključuje njeno izbiro zakonskih določb. Vse spore, polemike ali zahtevke, ki izhajajo iz tega sporazuma ali se nanašajo na ta sporazum, na kršitev, prenehanje ali veljavnost tega sporazuma, bo dokončno rešilo sodišče v Amsterdamu na Nizozemskem.

Ta dokument je napisan v angleškem jeziku. Če je Sporazum preveden v kateri koli drugi jezik, angleški jezik prevladuje in velja.

18. Kontaktni podatki

Mascus International BV
Bijster 3
4817 HX Breda
Nizozemska
Regostracijska Številka: 57776806