Število oglasov: 545

Navadni plugi

Če iščete navaden oz. enosmerni plug lahko tukaj lahko najdete oglase z različnimi rabljenimi plugi iz kategorije kmetijska oprema. Kliknite znamke plugov, če želite preveriti razpoložljive pluge, razvrščene po znamki. Če si želite olajšati brskanje, uporabite iskalne kontrole na levi strani, s čimer lahko filtrirate po znamki, tipu in masi pluga ter državi kjer se prodaja.
Več Zaprite
oglasov/stran

Kaj so navadni plugi?

Plug je orodje uporabljano v kmetijstvu za začetno pripravo oz. obdelavo tal za setev, s katerim prst obrnemo in zrahljamo in zgodovinsko predstavlja enega izmed največjih napredkov v kmetijstvu. V preteklosti so pluge vlekli s konji, danes pa za ta namen uporabljamo traktorje.

Glavni namen oranja je obračanje prsti, s čimer pridejo na površje sveži nutrienti, hkrati pa zakopljemo plevel in ostanek prejšnje žetve. Zorano polje pustimo da se osuši, zemljo pa nato razdrobimo in zrahljamo s pomočjo brane. Na plugih najpogosteje uporabljamo univerzalne plužne deske.

Navadni plugi ali bolj pravilno plugi krajniki so tisti tip pluga, ki brazdo obračajo v desno smer, gledano iz zadnje strani orača. Tak tip pluga lahko orje samo v eno smer zato ga imenujemo tudi enosmerni plug. Ker lahko z navadnimi plugi orjemo samo v eno smer, pri oranju pride do naorov in razorov, ki lahko povzročijo težave pri obdelovanju njive. Glavna prednost navadnih plugov je manjša masa, zaradi česar je potrebna manjša dvižna sila hidravlike, ter manjša moč in masa traktorja.

Kupujem plug, so ti na voljo na Mascusu?

Zagotovo, Mascus je eden izmed največjih spletnih portalov za prodajo kmetijske mehanizacije na svetu. Na Mascusu so vam na voljo plugi številnih priznanih proizvajalcev, kot so Vogel & Noot, Skjold, Regent, Pöttinger, Överum, Lemken, Kverneland, Kuhn, John Deere ter Agrolux.

Poleg navadnih plugov so vam na voljo tudi obračalni plugi, in razna druga oprema za pripravo tal. Tu so vam tako na razpolago še kultivatorji, travniške, kolutne in rotacijske brane, valjarji in grebenaste brane ter multikultivatorji.

Zavoljo olajšanja iskanja, so vam na voljo napredne možnosti iskanja kot so iskanje po določeni masi pluga, razporeditvi osi oz. koles, znamki ali državi v kateri se plug nahaja, s pomočjo katerih lahko prihranite veliko časa.

Če iščete samo nove pluge, si lahko ogledate naš poslovni imenik Mascus Locator, kjer lahko najdete vse trgovce s kmetijsko mehanizacijo, ki sodelujejo z Mascus portalom. Na voljo so vam osnovni podatki podjetja, lokacija in zemljevid, ter zastopanje znamke in dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo.

Ukvarjam se s prodajo plugov, lahko svojo zalogo postavim na Mascus?

Seveda. Kot smo že omenili, je Mascus mednarodni spletni portal za prodajo kmetijske, gradbene, industrijske in gozdarske mehanizacije, ter transportnih vozil in komunalne tehnike. Kljub temu da Mascus ni samo kmetijski oglasnik, pa se v naši kategoriji kmetijska mehanizacija nahaja ogromno število oglasov za raznorazno kmetijsko opremo, od trakotorjev in opreme za traktor do kmetijskih teleskopskih nakladalcev. Prav tako lahko tu najdete diskaste kosilnice, balirke, samonakladalne prikolice, kiper prikolice, prikolice za bale, cisterne, škropilnice, vrtalne naprave, sejalnice, traktorske gume ter še mnogo drugih kmetijskih proizvodov.